Kenneth Sörestedt

Kenneth på Solberga station arbetar som konsult och lärare inom järnväg samt truck, hjullastare, skylift, lyft, travers samt fallskydd, gärna med anknytning till arbetsmiljöaspekter. Han har dessutom erfarenhet av arbete inom växling och växlingslogistik, radioloksoperatör, trafikmästare, ombordansvarig, fordonsunderhåll, lager och lagerlogistik, planering och koordinering samt olycksfallsutredningar. Han har ett genuint järnvägsintresse och ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor.

Kenneth är bra på MTO-tänk – människa – teknik – organisation i samverkan – och har alltid ögonen öppna för hur en liten sak slår i det stora hela. Just förmågan att lägga pussel, att på ett effektivt sätt sätta samman alla delar till ett gott flöde och arbeta proaktivt, är en av Kenneths styrkor. Det kan plötsligt se märkvärdigt lätt ut, det där som för så många varit så knepigt att få till. Kenneth är en engagerad och vetgirig person som gillar ordning och problemlösning, med stor talang för att bringa reda, hitta problemorsaker och skapa effektiva arbetssystem. Han är bra på att se avvikelser och jobba systematiskt och han står stadigt när det krisar. Han är en självgående arbetsmyra som har förmåga att med stor uthållighet driva en uppgift i mål. Kenneth har mångårig erfarenhet av praktiskt arbete med truck, lager- och logistik samt rangering vid underhållsverkstad för järnvägsfordon. Dessutom har han sysslat med underhållsplanering i skilda verksamheter och under några år med utbildningsadministration. Han är kvalitetsmedveten och plikttrogen och kan genomföra såväl detaljerade projekt som komplexa uppdrag.

Kenneths engagemang, ansvarskänsla och uthållighet tillsammans med hans kunskap och fokus på resultat, goda flöden och strävan efter att rätta till och göra rätt gör honom eftertraktad som konsult och lärare. Kenneth upplevs av kunder som glad, arbetsvillig, kunnig och lösningsorienterad och han är en god lagspelare. Specialområden: Utbildningar inom truck, lyft och travers samt lageroptimering och logistik/planering. Av och till genom åren har han arbetat en del med vårt teknikkulturarv.

Privat tycker Kenneth om att läsa skönlitteratur och historiskt, pyssla i stugan på landet och resa till Oktoberfesten i München och på hemmaplan ta ett spinningpass på gymmet eller ett pass på badmintonplanen.