Margareta Carlsson

Margareta är vd i Solberga station AB. Hon arbetar även som chefs- och ledarskapscoach och managementkonsult med specialområde ledarskap och organisation.

Margareta är en mångsidig coach och konsult med ett genuint intresse för att tilltro till människor, gedigen färdighet i ledarskap och organisation och en passion för förändrings- och utvecklingsarbete. Hon har arbetat tätt samman med chefer och ledare i olika konstellationer och uppdrag genom hela karriären. Delaktig i förändringsarbeten, omorganisationer och omstruktureringsarbete inklusive erfarenhet av uppsägningar och omplaceringar, systematik i arbetsmiljöarbete och krishantering. Under hela karriären har arbete med ”människor i organisationer” varit fokus. Hon har mångårig erfarenhet av chef- och ledarskap dels genom eget arbete som vd, chef, projektledare, produktionsledare och företagare och dels som executive coach och managementkonsult. I yngre år även arbete som sekreterare, så på ett eller annat sätt har chefs- och ledarskap varit fokus i hela karriären.

Utbildning i ledarskap och organisation på universitetet samt flera års utbildning inom coaching (individ, duo och grupp). Margareta är certifierad ICF Professional Certified Coach (ICF PCC), diplomerad Kognitiv NPFCoach och diplomerad Professional Management Consultant. Hon är certifierad BAM-handledare samt certifierad på verktygen DISC deluxe och Motivator. Företagare sedan 2007.

Specialområden: ledarskap, arbetsmiljö, kommunikation, prestation, effektivitet, värdegrund, kultur, internt varumärkesarbete, förändringsarbete och coaching. Detta är områden som hon föreläser, håller workshops, utbildar och coachar i även om ledarskap är den övergripande rubriken för det mesta.

Margareta är en glad, öppen och framåt person som skapar förtroende och engagemang i arbetet. Hon är en god system-, process- och konsekvenstänkare med förmåga att medvetandegöra, förmedla och inspirera. Hennes engagemang och öppenhet tillsammans med hennes förmåga att se till både detaljer och helheter, skapa mening och på ett verksamhetsnära sätt koppla till dagliga beteenden gör henne eftersökt som konsult och coach. Av kunder upplevs hon som verklighetsförankrad och energigivande – en engagerad, kompetent, tydlig, orädd och prestigelös samarbetspartner.

Margareta gillar arkitektur och filosofi och drar sig privat gärna undan med en bok eller en film, promenad i naturen eller umgänge med den egna familjen och katterna.