Vi frågade Carl Olsson som jobbar som konsult här på Solberga station AB varför han valde att börja jobba inom järnvägen?

“Av en ren slump egentligen: 1999-2001 studerade jag vid Linköpings universitet. Började första året på en dataingenjörsutbildning, men kände inte riktigt att det var rätt.

Andra året bytte jag till kognitionsvetenskap, men kände även denna gång att jag inte kommit rätt. Flyttade därför tillbaka till Stockholm för att fundera över vad jag egentligen skulle studera till.

Följaktligen behövde jag ett jobb för att täcka levnadskostnaderna. Såg en platsannons på internet om att det söktes ”Radioloksoperatör tågspår” till verkstaden i Hagalund. Sökte och fick jobbet som, för den som var framåt själv, innebar goda möjligheter till vidareutveckling.

Fick, efter eget initiativ, utbildning som reparatör och ansvar för verkstadens egna växlingslok. Ganska kort därefter blev jag tillfrågad om jag ville bli lärare och tackade ja – och på den vägen är det.”

Nästa fråga till Carl: Vad tycker du är roligast med järnvägsbranschen?

“Tycker att jag mött väldigt roliga, trevliga och spännande människor under åren vid järnvägen. Därutöver ställs man nästan dagligen inför spännande teknik och problemlösning, vilket är utmanande och roligt.

Känner en stor tillfredsställelse när en utbildning är genomförd och man upplever att eleverna är nöjda och går därifrån med användbar kunskap.”

Vi är glada över att Carl jobbar hos oss!